"Att våga stå upp och vara stolt för den man är"

Det är hemskt att man i dagens samhälle blir utstött för att man är sig själv. Flera tusentals barn utsätts av mobbning varje dag. De kan t.ex få höra elaka kommentarer, hot, trakasserier/kränkningar, bli retad för hur man pratar  eller bli slagen. Det är flera barn som inte vågar säga emot, stå upp och säga STOPP. Det här måste det bli en ändring på! Så här får det inte gå till i skolorna. Alla ska känna sig trygga och må bra när de går till skolan, en plats som det är lag att gå till. Alla ska slippa ha magont kvällen innan det är dags för skola och slippa oroa sig för att nästa dag bli mobbad. Det här är något som man kämpar för att stoppa men det behövs mer kraft för att sätta stopp för det här. Det är inte okej att utsätta en annan elev för mobbning. I vissa lägen kan mobbningen gå så långt att det kan leda till självmord innan lärarna hunnit sätta stopp.
När vi nu har kommit in på det här med lärare så måste jag få skriva av mig litegrann. Det finns många lärare som har fel jobb. För jag tror så här, alla människor kan inte jobba med människor, alla människor har inte en "social kompetens". Har man inte det så är jag inte så säker på att man ska ha ett arbete där du ständigt varje dag får möta människor och nya konflikter. För idag är det så att alla lärare har inte den energin att gå mellan och stoppa om det pågår mobbning. Istället bryr de sig inte om det och bara låtsas som att de inte sett något, de sopar problemet under mattan som man brukar säga. När de väl tar itu med mobbningen så tror det att det räcker med lite handskakning så är problemet ur världen. Det funkar inte så. Det räcker inte med att bara skaka hand.
Vi måste ta itu med hela problemet. Vi måste gå ihop och sätta stopp för det som sker i svenska skolor idag.
De flesta som är mobbare mår oftast dåligt själva eller har dåligt med stöd hemifrån. För det är ju från ens hem och från sina föräldrar man lär sig hur man ska bete sig mot andra människor. För det är ju oftast från föräldrarna det hänger på, många barn som inte kan bete sig mot andra människor har inte fått en bra uppfostran. Det är vad jag tror. Barn ser upp till vuxna, de ser och lär sig av hur vuxna gör. Det är alltså inte bara vi elever och lärare som ska gå ihop, utan ALLA. För att stoppa mobbningen måste vi samarbeta och kämpa för att få ett slut!

Vi måste även visa att vi ska respektera att människor är olika, människor får sticka ut ur mängden. Utan att bli utsatt av mobbning.

f

Kommentarer
Postat av: Nadja

bra blogg. =) Allt bra? =)

2011-01-20 @ 18:05:41
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Nadja

Bara bra. =) Vad händer ikväll? =)

2011-01-20 @ 18:08:59
URL: http://nadjaslivliga.blogg.se/
Postat av: Jannica

Klart jag stödjer kampen mot mobbing. Har själv blivit mobbad. Men orkade säga ifrån och lärde att stå på mig. Hoppas alla kan lära sig de,m inte ta massa skit. Hemskt att unga människor kan såra och skada en annan människa så som de faktiskt gör. De äcklar mig rent ut sagt. Barn borde få mer stöd, lärare borde få mer info om hur de ska gå tillväga och alla måste ta del av det. En person klarar inte allt men många kan göra något.

2011-01-20 @ 18:10:26
URL: http://jannicaaenneby.blogg.se/
Postat av: Khangkheng´s ♥

så hemskt det är , har själv varit utsatt av mobbning..

2011-01-20 @ 18:14:55
URL: http://khangkhengs.blogg.se/
Postat av: Sonia

fin blogg :D

kolla gärna in på min och skriv en fråga i frågestunden :D

kramar

2011-01-20 @ 19:34:31
URL: http://soniajonsson.blogg.se/
Postat av: H

Bra blogg :)

2011-01-20 @ 20:18:02
URL: http://flubberishanna.blogg.se/
Postat av: amo alfred^^

rösta gärna på min blogg :D

amoalfreds.blogg.se

(senaste inlägget ;)

2011-01-20 @ 21:07:53
URL: http://amoalfreds.blogg.se/
Postat av: Anna

Bra blogg! Fler sådana behövs! har själv varit mobbad i grundskolan.

2011-01-21 @ 13:17:38
URL: http://chaylah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0